Domowy hamburger

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wołowe

    500 gram
  • szalotka

    2 sztuki
  • papryczka chili

    1 sztuka
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól do smaku

    3 szczypty
  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

  • pieprz

  • bułka do hamburgerów

    5 sztuk
  • ser cheddar

    5 plastry
  • cebula czerwona

    1
  • pomidor malinowy

    1
  • ketchup pikantny

  • majonez tradycyjny

  • sałata chrupiąca

    5 liści
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mięso marynujemy w drobno posiekanej ceublce, chilli, czosnku, soli i pieprzu z odrobina oliwy. Następnie grillujemy z dwóch stron ok. 5 minut. Bułkę kładziemy na ruszt i lekko przypiekamy i smarujemy górę ketchupem, dół majonezem/ następnie wkładamy do niej kolejno: sałata, kotlet, ser, pomidor, cebula i zajadamy

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 18.12.2014 14:18
wygląda przepysznie
IKrakowianka 01.12.2014 23:00
wygląda pysznie
irenka 01.12.2014 22:02
pyszne,bo domowe
Pani Domu 01.12.2014 18:48
wygląda bardzo apetycznuie, aż ślinka leci
R'n'G Kitchen 01.12.2014 18:34
Pyszne domowe burgery. Mniam!
monika141 01.12.2014 16:40
zjadła bym , pycha !!!
IwonaDD 01.12.2014 15:53
domowy najlepszy!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat