Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe spaghetti

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spaghetti
mięso mielone wieprzowe 50 dag
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
pomidory krojone z puszki 1 opakowanie
przecier pomidorowy 1/2 szklanki
wino czerwone wytrawne 1/3 szklanki
oregano
Bazylia suszona Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sól i pieprz
olej do smażenia
parmezan starty

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe spaghetti

Na patelni w niewielkiej ilości oleju podsmażam pokrojoną w kostkę cebulę, gdy się zeszkli - dodaję drobniutko posiekany czosnek, a następnie chude mięso mielone z szynki wieprzowej. Zalewam winem, wszystko dokładnie mieszam i zostawiam, aby się poddusiło do wyparowania sosu. Kiedy mięso lekko zmięknie dodaję pokrojone pomidory z puszki oraz przecier pomidorowy (u mnie domowy), wszystkie zioła i przyprawy do smaku. Pozostawiam tak na ok. 15 min. na małym ogniu, do momentu, aż sos będzie odpowiednio gęsty. W osolonej wodzie gotuję makaron spaghetti wg wskazań na opakowaniu (nie można go przegotować). Odcedzam makaron, nakładam sos z mięsem i posypuję danie startym parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 08.12.2014 09:15
moje ulubione
Jagódka77 05.12.2014 13:40
jutro planuję na obiad, pycha
marcia7 03.12.2014 15:30
pyszne takie domowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak