Domowe spaghetti

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron spaghetti

    1 opakowania
  • mięso mielone wieprzowe

    50 dkg
  • olej do smażenia

  • cebula

    1 szt
  • pieczarki

    30 dkg
  • pomidory krojone z puszki

    1 puszka
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • ser żółty

    20 dkg
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • Bazylia suszona Prymat

  • szczypiorek

  • Sól morska ziołowa Prymat w młynku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną
w kostkę cebulę, dokładamy mięso mielone
i przeciśnięty czosnek, podsmażamy. Pieczarki kroimy na małe kawałki
i dokładamy do mięsa. Całość doprawiamy solą, pieprzem i suszoną bazylią.
Dodajemy pomidory z puszki, koncentrat i liście laurowe całość mieszamy
i chwilę smażymy. Makaron ugotować w osolonej wodzie, tak jak lubimy na miękko, lub al dente, odcedzamy i wykładamy na talerz. Polewamy sosem
z mięskiem, posypujemy startym serem, dekorujemy listkiem bazylii.
i szczypiorkiem
Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jodaj 30.05.2014 13:32
pyszne spaghetti :)
MagdaXXX 27.04.2014 19:41
Domowe najlepsze.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat