Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowe śledzie w śmitanie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

matiasy 1,2 kg
woda 2 litry
cebula biała 4 szt.
cukier 2 łyżki
ocet 10 % 1/2 szkl.
Liść laurowy suszony Prymat kilka szt
Pieprz czarny ziarnisty Prymat kilka szt
Ziele angielskie całe Prymat kilka szt

Przepis i sposób przygotowania na: domowe śledzie w śmitanie

wodę zagotować, dodać ocet i cebulę pokrojoną w paski, wystudzić , następnie ułożyć matiasy, odstawić na dwa dni. po tym czasie wyjąć matiasy i pokroić na kawałki. Dodać cebulę z zalewy oraz jedno lub dwa jabłka, starte na tarce i skropione cytryną. Wszystko razem wymieszać, dodać śmietanę wg. uznania i doprawić do smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak