DOMOWA PIZZA Z SOSEM POMIDOROWYM PIECZARKAMI I KIEŁBASĄ

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa podwawelska

    30 dkg
  • pieczarki

    25 dkg
  • ser mozarella

    15 dkg
  • przecier pomidorowy

    3-4 łyżki
  • oliwa

    2 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól

  • ciasto na pizzę

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1 łyżeczka
  • ser gouda

    15 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto na pizzę robimy wg. mojego przepisu który jest w księdze http://www.doradcasmaku.pl/przepis/207324/ciasto-na-pizze-z-drozdzami-instant.html lub z takiego który znamy i lubimy.Przecier pomidorowy mieszamy z oliwą,dodajemy drobno posiekany czosnek,zioła prowansalskie,pieprz i sól do smaku,mieszamy.Sosem smarujemy ciasto rozciągnięte na blasze do pieczenia.Oba sery ucieramy na tarce o grubych oczkach i posypujemy pizzę,jeżeli chodzi o ser mozarella to ja użyłam takiego w bloku kupionego na wagę a nie w kulce w woreczku,ten w bloku lepiej nadaje się do pizzy.Następnie oczyszczone pieczarki kroimy w plastry i podsuszamy na suchej patelni ok. 5 minut na dość ostrym ogniu mieszając,gotowe pieczarki przekładamy na pizzę.Kiełbasę kroimy w plasterki i też układamy na pizzy,wstawiamy pizzę do piekarnika nagrzanego do 225 stopni(góra-dół)pieczemy 15 minut.SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (23)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
natalia.doradca 01.10.2013 08:53
domowa najlepsza
Papryczka 20.06.2013 21:23
smaczna domowa pizza
barbara11561 16.04.2013 18:52
lubię swojej roboty pizze
Łukasz15 03.09.2012 15:26
Wygląda super
Wacław 02.07.2012 13:24
puchota,aż ślinka leci ?
m1monika 28.05.2012 10:41
pyszna!!!
Dorian 13.05.2012 11:45
pycha
Betka 10.05.2012 20:53
mniammmmmmmmmmmmmm;)
zuzanna_z 29.04.2012 16:58
rewelacja
gacopierz23 21.04.2012 18:24
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat