Dip ogórkowo cebulowy do grilla

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 szt
  • ogórki konserwowe

    2 szt duże
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżeczki
  • ketchup łagodny

    1 łyżka
  • sól do smaku

  • Pieprz kolorowy Prymat w młynku

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę obieramy, kroimy w malutką kosteczkę, przekładamy do miseczki, solimy i zostawiamy na 10 minut. Ogórki konserwowe kroimy w malutką kosteczkę. Do cebuli dodajemy ogórki, mieszamy całość. Dodajemy koncentrat pomidorowy i mieszamy. Następnie dodajemy ketchup, doprawiamy pieprzem i mieszamy. Odstawiamy na kwadrans dla przegryzienia smaków.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 21.05.2014 08:25
bardzo dobry
kuklik 11.05.2014 10:21
pyszny sosik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat