Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki
-
filety śledziowe
4 sztuki -
ogórek kiszony
1 sztuka -
cebula
1 sztuka -
pietruszka zielona
2 gałązki -
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
do smaku -
majeranek
1 łyżeczka -
Musztarda francuska Prymat
1 łyżeczka -
szczypiorek
-
borowiki marynowane
6 sztuk -
koperek świeży
1 gałązka -
olej
1 łyżka -
miód
1 łyżeczka
Do dekoracji
-
cebula czerwona
-
koperek
-
oliwa
Przepis i sposób przygotowania Świąteczny tatar ze śledzia
Filety śledziowe pokrój w drobne kawałki o kształcie rombów. Dzięki temu tatar będzie ładnie wyglądał na talerzu. Do miski dodaj pokrojony drobno ogórek kiszony, cebulę pokrojoną w kostkę, miód i kawałki śledzia - całość dopraw świeżo zmielonym pieprzem kolorowym.
Dodaj drobno posiekaną zieloną pietruszkę, majeranek, świeży szczypiorek i musztardę francuską, a także pokrojone w kawałki borowiki, koperek oraz olej.
Całość dobrze wymieszaj i wyłóż na talerz (okrągłym naczyniem uformuj kształt dania).
Na samym końcu udekoruj tatara kapeluszami marynowanych borowików, czerwoną cebulą i świeżym koperkiem. Całość polej oliwą z oliwek.
Komentarze (3)
Nie masz konta? Zarejestruj się