Przepis i sposób przygotowania na: Dietetyczne warzywa z piekarnika
W naszym przepisie na dietetyczne warzywa z piekarnika łączymy zdrowe składniki i wyjątkowy smak w jednym daniu. Warzywa, takie jak marchew, cukinia i ziemniaki, są krojone na kawałki i przygotowywane w sposób, który zachowuje ich wartości odżywcze. To idealna propozycja dla tych, którzy dbają o zbilansowaną dietę.
JAK PRZYGOTOWAĆ DIETETYCZNE WARZYWA Z PIEKARNIKA
Warzywa kroimy na kawałki: marchew w plasterki, cukinie w półplasterki lub nawet ćwiartki a ziemniaki na trochę większe kawałki.
Mieszamy warzywa z listkami świeżej bazylii i polewamy sosem: kefir mieszamy z rozdrobnionym czosnkiem, koperkiem i pietruszką, posypujemy trochę solą morską z młynka i mieszamy.
Zapiekamy w piekarniku około godziny (aż warzywa nie zmiękną) w temp. 180 stopni.
Polecam dla dbających o linię :)