Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dietetyczna zupa z kalarepką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 4 szklanki
kalarepka młoda 20 dag
włoszczyzna 20 dag
mąka pszenna 3 łyżki
sól do smaku
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Dietetyczna zupa z kalarepką

Wykonanie:
Włoszczyznę umyć i pokroić a kalarepkę zetrzeć na tarce. Zalać niewielką ilością wody i ugotować. Gdy warzywa zmiękną, wyjąć je z zupy oprócz kalarepki, zaprawić mąką , zagotować i odstawić. Następnie wlać przegotowane mleko, doprawić do smaku i podać z osobno ugotowanymi okraszonymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 11.05.2014 09:56
moje smaki w tym daniu..
Malinka 10.05.2014 22:12
Mam ochotę na taką właśnie pyszną zupkę, mniam!
gosia1988 10.05.2014 21:33
lubię taką
Sylwia26 10.05.2014 20:56
ślinka leci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak