Dietetyczna zupa pomidorowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    1 sztuka
  • pietruszka

    1 sztuka
  • seler

    5 dag
  • cebula

    1 sztuka
  • ryż

    1|2 szklanka
  • jogurt naturalny

    3 łyżki
  • koperek

    1 pęczek
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • czosnek

    1 ząbek
  • koncentrat pomidorowy

    3-4 łyżki
  • cielęcina

    40 z kością
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż ugotować al dente. Cielęcinę wypłukać, zalać 1,2 litrem wody. Dodać obrane wypłukane warzywa. Gotować na małym ogniu 50 minut. Mięso wyłożyć. Rosół doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać. Dodać obrany ząbek czosnku. Gotować ok 10 minut. W zupie rozprowadzić jogurt naturalny. Zupę podać z ryżem. Koperek posiekać. Posypać zupę na talerzu obficie koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (25)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 13.04.2017 09:34
fajna zupka
IwonaKa 21.02.2016 14:05
moja ulubiona zupa
MAR3STA 14.10.2015 19:40
uwielbiam taką zupkę
Motorek 29.11.2014 18:49
fajna zupka
Margo1 30.08.2014 06:58
nie robiłam takiej
Beata23 13.08.2014 18:07
super na obiad
Beata23 06.06.2014 12:34
lubię takie zupki
IwonaDD 17.12.2013 17:01
pychota!!!!!!
ppaulina 26.11.2013 11:24
superowa:)
dada 04.11.2013 19:05
mniam mniam :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat