Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Diabelski sos

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 3 kg
papryczka chili 30 dkg
sól 4 łyżki
olej 1/2 l
cukier 1/2 kg
przecier pomidorowy 500 g
czosnek 2 główki
Liść laurowy suszony Prymat 7 szt
ocet 1,5 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Diabelski sos

Kroki postępowania

1
Paprykę oczyścić i zmielić przez maszynkę.
Krok 1 - Diabelski sos foto
2
Z papryczką chili zrobić to samo.
Krok 2 - Diabelski sos foto
3
Następnie dodać przecier, listki laurowe, ocet i czosnek wyciśnięty przez praskę i gotować jeszcze 20 minut.
Krok 3 - Diabelski sos foto
4
Sos dać do słoików i pasteryzować jeszcze 15 minut.
Krok 4 - Diabelski sos foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 23.10.2013 20:07
Świetny, ostry sosik :)
Elżbieta17 05.11.2012 20:41
fajny pomysł:)
ewaa 04.10.2012 21:32
super
misia53 04.10.2012 20:38
heh,,, lubię jak pyszczek wykręca....
Niunia1 04.10.2012 10:35
już mi się podoba!
Poison1988 04.10.2012 10:07
Pycha! uwielbiam ostre sosy :)
Zdzisław 03.10.2012 20:45
też lubię ostre sosy
halina55 03.10.2012 20:43
Kocham ostre rzeczy :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak