Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
jogurt grecki
400 g, -
cukier brązowy
do smaku według uznania -
Żelatyna wieprzowa Prymat
2 łyżki -
woda gorąca
1/4 szklanki, -
wiśnie bez pestek
300 g, -
bita śmietana w proszku
1 op, Śniezka
Przepis i sposób przygotowania Deser wiśniowo - jogurtowy
Jogurt przelać do miski połączyć z zmiksowanymi wiśniami w razie potrzeby dosłodzić,
dokładnie wymieszać, mieszając dodać rozpuszczoną , przestudzoną żelatynę.
Masę przelać do pucharków,
Włożyć do lodówki w celu zastygnięcia.
Śmietankę Śnieżkę ubić według opisu na opakowaniu, można jak ktoś woli ubić (kremówkę 30 %),
Na wierzch deseru nałożyć ubitej śmietany udekorować wiśniami,
Komentarze (10)