Deser wiśniowo - jogurtowy

Deser wiśniowo - jogurtowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jogurt grecki

    400 g,
  • cukier brązowy

    do smaku według uznania
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    2 łyżki
  • woda gorąca

    1/4 szklanki,
  • wiśnie bez pestek

    300 g,
  • bita śmietana w proszku

    1 op, Śniezka
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Deser wiśniowo - jogurtowy

Wiśnie rozmrozić kilka zostawić do dekoracji , resztę zmiksować z brązowym cukrem,
Jogurt przelać do miski połączyć z zmiksowanymi wiśniami w razie potrzeby dosłodzić,
dokładnie wymieszać, mieszając dodać rozpuszczoną , przestudzoną żelatynę.
Masę przelać do pucharków,
Włożyć do lodówki w celu zastygnięcia.
Śmietankę Śnieżkę ubić według opisu na opakowaniu, można jak ktoś woli ubić (kremówkę 30 %),
Na wierzch deseru nałożyć ubitej śmietany udekorować wiśniami,

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Bożena Matuszczyk 25.03.2017 14:46
Dziękuję za miłe komentarze;)
Ada-Gaba 24.03.2017 18:23
bardzo pyszny deser
Mniam 24.03.2017 12:10
Jaki smaczny deserek :)
Bożena Matuszczyk 24.03.2017 11:51
Miło mi dziekuje ;)
Bernadeta1 24.03.2017 11:51
pychota taki deser
Renataj 24.03.2017 11:26
Apetyczny deserek - pycha:)
mirosława4 24.03.2017 11:01
smaczny ten deser
gosia56 24.03.2017 10:35
pyszny deser;)
agaK. 24.03.2017 09:02
Jest pysznie:)
gusia1000 24.03.2017 01:17
Dobry deser.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat