Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser pomarańczowo-czekoladowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

banan 1 szt.
nasiona chia 1 i 1/2 łyżki
pomarańcza 1/2 łyżki
kakao 1 łyżka + opcjonalnie 2 kostki startej gorzkiej czekolady
miód prawdziwy lub syrop daktylowy 2 łyżeczki
wafelki ryżowe 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Deser pomarańczowo-czekoladowy

Do misy blendera z nożami wkładamy całego obranego banana, wyciskamy sok z 1/2 pomarańczy, dodajemy nasiona chia, kakao (opcjonalnie startą gorzką czekoladę) i dosładzamy syropem daktylowym lub miodem. Całość blendujemy, próbujemy i opcjonalnie dosładzamy do smaku. Tak przygotowany zdrowy mus odkładamy do lodówki na 15 minut. Po tym czasie mieszamy i wykładamy do pucharka na na dnie którego wcześniej umieszczamy połamany w dłoniach wafel. Mus można również przelać na pucharka od razu po przygotowaniu. Wszystko zależy od tego czy chcemy, aby nasze nasiona chia bardziej napęczniały czy nie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 02.07.2017 21:23
Wygląda smacznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak