Delikatny łosoś na maśle

Delikatny łosoś na maśle

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś filet

    1 sztuka
  • masło czosnkowe

    do smaku
  • masło

    do smażenia
  • Sól czosnkowa jodowana Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet z łososia posypujemy delikatnie solą czosnkową, pieprzem ziołowym i suszoną bazylią.
Na dużej patelni rozgrzewamy masło. Gdy będzie już ciepłe kładziemy na nim łososia i smażymy aż się zarumieni. Ewentualnie doprawiamy jeszcze solą i pieprzem.
Gdy łosoś się usmaży kładziemy na jego wierzchu masełko czosnkowe. Podajemy z surówką i frytkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MarchiochaKucharzy 02.12.2013 11:24
uwielbiam takie dania ! swietne
M. Monroe 24.01.2013 21:58
ślinka leci ...
Fiffi 20.01.2013 23:05
bardzo apetycznie wyglada
GOSIA18 14.01.2013 12:26
pięknie się prezentuje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat