Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Delikatny łosoś na maśle

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś filet 1 sztuka
masło czosnkowe do smaku
masło do smażenia
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Delikatny łosoś na maśle

Filet z łososia posypujemy delikatnie solą czosnkową, pieprzem ziołowym i suszoną bazylią.
Na dużej patelni rozgrzewamy masło. Gdy będzie już ciepłe kładziemy na nim łososia i smażymy aż się zarumieni. Ewentualnie doprawiamy jeszcze solą i pieprzem.
Gdy łosoś się usmaży kładziemy na jego wierzchu masełko czosnkowe. Podajemy z surówką i frytkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MarchiochaKucharzy 02.12.2013 11:24
uwielbiam takie dania ! swietne
M. Monroe 24.01.2013 21:58
ślinka leci ...
Fiffi 20.01.2013 23:05
bardzo apetycznie wyglada
GOSIA18 14.01.2013 12:26
pięknie się prezentuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak