Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Delikatne galaretki drobiowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udko z kurczaka 1
filet z kurczaka podwójny
włoszczyzna
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 3 szt
groszek konserwowy puszka
jajko 2
Żelatyna wieprzowa Prymat ok 2 łyżki
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Delikatne galaretki drobiowe

Mięso oczyszczamy, zalewamy wodą, dodajemy włoszczyznę i przyprawy, gotujemy.
Wywar przecedzamy, marchew i mięso wyciągamy. Marchewkę kroimy np w kosteczkę.
Mięso obieramy i kroimy na kawałeczki.
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kosteczkę.
Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącego wywaru i dolewamy do reszty (nie gotujemy).
W foremkach układamy natkę pietruszki, mięso, jajka, groszek i marchewkę, zalewamy wywarem. Zimne wkładamy do lodówki na kilka godzin (najlepiej na całą noc).
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 27.04.2014 13:00
bardzo lubię taką galaretkę
w mojej kuchni 27.04.2014 11:46
same pyszności podano

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak