Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

De Volaille z pietruszką i masełkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt.
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
mąka
natka pietruszki
masło
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: De Volaille z pietruszką i masełkiem

Przygotowanie:

Piersi z kurczaka mocno rozbić (tylko nie zrobić dziur) i przyprawić wedle uznania.
Piersi rozłożyć na deseczce, ukroić niewielki kawałek masła, ułożyć na środku piersi i posypać obficie natką pietruszki. Kotleciki zwijamy delikatnie i panierujemy w mące, jaku i bułce (można sobie pomóc wykałaczką). De Volaille smażymy na głębszym oleju ok 8 min do uzyskania złotej panierki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak