Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

danie włoskie - zapiekanka inaczej...

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe 0,5 kg
makron świderki 250 dag
rosołki kucharek 3-4 sztuki
czosnek 1-2 ząbki
natka pietruszki 1 pęczek
ziemniaki
grzyby leśne 30 dag
oliwa 1/4 szklanki
ser gouda 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: danie włoskie - zapiekanka inaczej...

Do większego i dość wysokiego garnka wlewamy olej z oliwek, obieramy czosnek i kroimy na połówki wrzucamy do garnka, grzyby/pieczarki kroimy w paski i układamy równomiernie na dnie garnka tak żeby przykryć spód, następnie mięso kroimy w kostkę i układamy równomiernie na grzybach warstwowo, nastepnie ziemniaki także kroimy w paski i układamy na mięsie, na wierzchu układamy wcześniej wypłukany w letniej wodzie makaron i posypujemy natką pietruszki.Całość zalewamy wodą tak aby zakryło całość,wkładamy rosołki i gotujemy pod przykryciem jakieś 20 minut,a następnie do wyparowania wody.
Smacznego !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 09.11.2012 16:41
przepis brzmi całkiem pysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak