Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czosnkowe Nchos'y

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka kukurydziana 1 szklanka
mąka pszenna 1 szklanka
woda letnia 1 szklanka
oliwa 100 ml
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżka
bazylia 2 łyżki
Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat 0,5 łyżki
czosnek 3 żąbki

Przepis i sposób przygotowania na: Czosnkowe Nchos'y

Jak Mexico to Mexico! W kuchni mexykańskiej nie może oczywiście zabraknąć nachosów! Po wcześniejszym przedsmaku Mojego Guacamole, i Świeżej i pikantnej salsy, czas na NACHOS :)

Swój przepis na nachosy oczywiście troszeczkę dobajerowałem, ale obiecuję Wam, że nachosy w tej wersji są naprawdę świetne!

1. Wszystkie składniki wsypujemy do miski

2. Stopniowo dodajemy ciepłą wodę, mieszając łyżką. Gdy ciasto zacznie być gliniaste zaczynamy ugniatać ręcznie. Po uformowaniu kulki, wkładamy na godzinę do lodówki

3. Po schłodzeniu ciasta, dzielimy ja na mniejsze porcje, wałkujemy na placki o grubości maksymalnie 3 milimetry, kroimy w trójkąty... i pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w temperaturze 200 stopni około 15 min - Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda24 29.01.2014 00:00
dobre na pewno
Aleksandra/Olcia 27.01.2014 11:48
super przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak