Kreolskie placki kukurydziane z krewetkami

Kreolskie placki kukurydziane z krewetkami

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
3 - 4

Chrupiące i pyszne placki kukurydziane z krewetkami. Lekkie danie, które spisze się w roli lunchu, kolacji, a nawet obiadu. Placki z pora, krewetek, chili, czosnku i selera naciowego świetnie będą smakowały z kremowym sosem jogurtowym z kolendrą.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • krewetki

    100 gramów
  • seler naciowy

    27 gramów
  • chili

    1 sztuka
  • czosnek

    1 ząbek
  • por

    1 sztuka
  • jajka

    5 sztuk
  • mąka kukurydziana

    4 łyżki
  • jogurt naturalny

    50 gramów
  • kolendra

    10 gramów
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Krewetki, seler naciowy, papryczkę chili, czosnek oraz pora drobno siekamy.

Dodajemy jajka oraz mąkę kukurydzianą. Wszystko dokładnie mieszamy.

Tak przygotowaną masę smażymy porcjami na patelni.

Sos: jogurt naturalny blendujemy z kolendrą. 

Przepis pochodzi od GACA SYSTEM

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat