Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki:
-
krewetki
100 gramów -
seler naciowy
27 gramów -
chili
1 sztuka -
czosnek
1 ząbek -
por
1 sztuka -
jajko
5 sztuk -
mąka kukurydziana
4 łyżki -
jogurt naturalny
50 gramów -
kolendra
10 gramów
Przepis i sposób przygotowania Kreolskie placki kukurydziane z krewetkami
Krewetki, seler naciowy, papryczkę chili, czosnek oraz pora drobno siekamy.
Dodajemy jajka oraz mąkę kukurydzianą. Wszystko dokładnie mieszamy.
Tak przygotowaną masę smażymy porcjami na patelni.
Sos: jogurt naturalny blendujemy z kolendrą.
Przepis pochodzi od GACA SYSTEM
Komentarze (0)