Kreolskie placki kukurydziane z krewetkami

Kreolskie placki kukurydziane z krewetkami

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
3 - 4

Chrupiące i pyszne placki kukurydziane z krewetkami. Lekkie danie, które spisze się w roli lunchu, kolacji, a nawet obiadu. Placki z pora, krewetek, chili, czosnku i selera naciowego świetnie będą smakowały z kremowym sosem jogurtowym z kolendrą.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • krewetki

    100 gramów
  • seler naciowy

    27 gramów
  • chili

    1 sztuka
  • czosnek

    1 ząbek
  • por

    1 sztuka
  • jajko

    5 sztuk
  • mąka kukurydziana

    4 łyżki
  • jogurt naturalny

    50 gramów
  • kolendra

    10 gramów
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kreolskie placki kukurydziane z krewetkami

Krewetki, seler naciowy, papryczkę chili, czosnek oraz pora drobno siekamy.

Dodajemy jajka oraz mąkę kukurydzianą. Wszystko dokładnie mieszamy.

Tak przygotowaną masę smażymy porcjami na patelni.

Sos: jogurt naturalny blendujemy z kolendrą. 

Przepis pochodzi od GACA SYSTEM

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat