Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czosnkowe kluski z dziurką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
jajko 1 szt
mąka 20 dag
mąka ziemniaczana 5 dag
oliwa
czosnek 2 ząbki
Sól czosnkowa jodowana Prymat
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Czosnkowe kluski z dziurką

Ziemniaki obieramy gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu przeciskamy przez praskę. Do zimnych ziemniaków dodajemy sól czosnkową i zwykłą, jajko i maki. Wyrabiamy ciasto. Nastawiamy wodę z dodatkiem soli. Z ciasta robimy kuleczki wielkości orzecha włoskiego i robimy palcem w nim dziurkę. Gotujemy. Kiedy kluski wypłyną wybieramy łyżka cedzakową. Oliwę z oliwek rozgrzewamy dodajemy pieprz kolorowy i wyciśnięty czosnek. Kluseczki podajemy z czosnkową oliwą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

LoLa 25.06.2013 06:40
muszą być smaczne
meg1984 24.06.2013 21:13
proste i na pewno smaczne
Pyszota 24.06.2013 18:02
bardzo fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak