Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwony sok

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 30 dag
marchew 45 dag
grapefruit 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwony sok

Marchew i burczaki bardzo dokładnie myjemy (nie obieramy). Kroimy na mniejsze kawałki, a następnie wyciskamy sok przy użyciu sokowirówki.

Grapefriuta przecinamy na pół, wyciskamy dokładnie sok. Przecedzamy go przez sitko, aby usunąć ewentualne pestki.

Sok z grapefriuta mieszamy z marchewkowo- buraczkowym.

Spożywamy od razu po przygotowaniu lub w ciągu 18 godzin (ale wtedy trzeba go wsadzić do lodówki).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kluska_87 10.10.2014 12:01
bardzo zdrowo
Sylwia26 10.10.2014 08:43
ślinka leci
olkaaa 10.10.2014 07:46
zdrowo i smacznie
zabcia117 10.10.2014 06:49
Pychotka. Kocham takie soki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak