Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwony filet z kurczaka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 sztuki
marchewka 2 szuki
cebula 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
wino białe 100 ml
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta
sok pomidorowy 350 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwony filet z kurczaka

Kroki postępowania

1
marchewkę zetrzec na tarce a cebule pokroić w piórka
Krok 1 - Czerwony filet z kurczaka foto
2
Filety umyć,oczyścić z błonek i pokroić każdą pierś na 4 kawałki.

Przyprawić do smaku i obsmażyć na łyżce oleju razem z posiekaną cebulą

i startą na tarce marchewką.
Krok 2 - Czerwony filet z kurczaka foto
3
Jak całość nabierze koloru zmniejszyć gaz i wlać wino.

Zagotować,dodać sok pomidorowy.
Krok 3 - Czerwony filet z kurczaka foto
4
Dusić 20 minut,sos pod koniec zredukować do odpowiedniej gęstości.

podawac gorące np z ziemniakami
Krok 4 - Czerwony filet z kurczaka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Boska_Agatka 09.09.2013 19:05
Ale bym zjadła mniaaaaaaaam
Rafał3 09.09.2013 18:54
pyszności tylko palce lizać
iwi 09.09.2013 18:09
Napewno pycha
Zdzisław 09.09.2013 17:59
dobre przyprawy w mięsku
Cranberry 09.09.2013 17:57
smaczny filecik :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak