Czerwony barszczyk

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czerwone buraki

    60 dkg
  • pietruszka

    1 szt
  • marchewka

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • seler

    do smaku
  • ocet winny

    1 łyżka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    do smaku
  • sok z cytryny

    do smaku
  • woda

    2 l
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotowane warzywa pokroić i gotować w 2 l wody około 15 min.
Obrane buraki zetrzeć na tarce z dużymi oczkamii dodać do wywaru wraz z liściem laurowym.
Gdy warzywa będą miekkie wyjąć i przecedzić barszcz przez gęste sito i doprawić sokiem z cytryny,octem,pieprzem czarnym i zagotować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
rzenia15 17.03.2011 10:42
pychota
matii6 14.03.2011 20:24
pycha
alaaa 10.12.2010 13:21
barszczyk jest pyszny
iga2 02.12.2010 20:21
lubie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat