Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwony barszczyk

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 0,5 kg
włoszczyzna 1 pęczek
czosnek 3 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
Majeranek suszony Prymat 3 łyżki
sól do smaku
cytryny do smaku
olej roślinny 3 łyżki
Ziele angielskie całe Prymat 5 szt
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwony barszczyk

Pokrojone warzywa, buraczki, czosnek i przyprawy wrzucamy do garnka i zalewamy wodą. Gotujemy na bardzo wolnym ogniu przez około 2 godziny, aż barszcz nabierze odpowiedniego koloru. Doprawiamy solą, pieprzem, sokiem z cytryny i odrobiną oleju. Podajemy z uszkami, krokietami, czy zapiekanymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 20.01.2014 13:06
uwielbiam :-)
SmacznaPyza 13.01.2014 21:03
odpowiedniego koloru czyli takiego burego ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak