Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona pasta curry

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryczka chili 3 sztuki
szalotka 3 sztuki
czosnek 3 ząbki
imbir 3-cm kawałek
trawa cytrynowa 1 łyżeczka
skórka z limonki 1 sztuka
kolendra 1 garść
olej 1 łyżka
kolendra 1 łyżeczka
kumin 1 łyżeczka
pieprz czarny 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 3/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona pasta curry

(zmodyfikowany przepis Gordona Ramsaya)
Z papryczek usuń pestki i pokrój ją. Obierz i pokrój szalotki oraz czosnek. Zetrzyj na tarce imbir oraz skórkę z limonki (lub cytryny). W moździerzu rozgnieć kolendrę, kumin, nasiona pieprzu oraz sól. Wszystkie składniki zmiksuj na gładką masę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 21.10.2012 05:57
jak z prawdziwej indyjskiej kuchni-fajne!
V_kuchareczka 20.10.2012 21:13
Rewelacja
angelika14 20.10.2012 20:45
dawno nie czytałam tak dobrego przepisu na pastę, nie wiem jaki ma smak ale po składnikach wiem, że to niebo w ustach

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak