Czerwona kapusta zżurawiną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żurawina

    300 g
  • Goździki całe Prymat

    3 szt
  • wino czerwone wytrawne

    1 szklanka
  • masło

    2 łyżki
  • Cynamon mielony Prymat

    1/4 łyżki
  • ocet winny

    1/2 szklanki
  • cukier brązowy

    1/4 szklanki
  • olej roślinny

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • tymianek

    1 łyżeczka
  • kapusta czerwona

    1 główka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotować kapustę( umyć i poszatkować), wypłukać żurawinę. masło rozpuścić dodać olej,kapustę, cynamon i goździki. Smażyć ok 5 min a następnie wlać wino i dodać żurawinę. Dusić 30 min dodać cukier i pod koniec ocet. Przyprawić solą i tymiankiem.

Podawać na zimo lub na ciepło do dań mięsnych

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
tonia 03.02.2012 11:35
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat