Czekoladowy mus z avocado i banana

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • avocado

    1
  • banan

    1
  • miód

    2 łyżki
  • czekolada gorzka

    50 g
  • mleko sojowe

    ok. 10 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej (w miseczce nad parą).

Avocado i banana obieramy i wrzucamy do blendera. Dodajemy opcjonalnie miód i 5 łyżek mleka. Miksujemy na gładką masę. Do masy dodajemy następnie rozpuszczoną czekoladę i całość jeszcze chwilę miksujemy.
slodkieniebo
Mus przekładamy do słoiczka lub miseczki i przechowujemy w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewa Wojtaszko 28.10.2015 11:57
słodko ale i zdrowo,super!
Agnieszka-87-25 27.10.2015 14:52
pyszny musik
slodkieniebo 27.10.2015 14:40
Polecam :)
aginaa 27.10.2015 14:30
smaczny mus
mileneczka5 27.10.2015 12:12
pysznie wyglada ten mus:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat