Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrynowa ryba z folii z koperkiem i czosnkiem

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z mintaja 4 sztuka
koperek 1 pęczek
czosnek 2 ząbek
sok z cytryny 1 łyżka
masło 1 łyżka
tymianek 1 łyżeczka
estragon 1 łyżeczka
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 szczypta
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowa ryba z folii z koperkiem i czosnkiem

Filety rozmrażamy i dokładnie osuszamy na ręczniku papierowym. Folią wykładamy naczynie żaroodporne i układamy na niej filety rybne. Skrapiamy sokiem z cytryny, przyprawiamy - ziołami, solą i pieprzem. Obkładamy obficie całymu gałązkami koperku i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Rybkę zdobimy kawałkami cytryny i zmrożonymi wiórkami masła. Przykrywamy od góry folią i wstawiamy do piekarnika z termoobiegiem na ok. 25-30 min. w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 28.01.2014 09:29
mmm coś pysznego!
goofy9 11.05.2013 22:49
super przepis, już mi smakuje
GOSIA18 25.09.2012 09:33
pięknie to zaprezentowałaś
treonina 24.09.2012 20:07
super danie! świetna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak