Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cynamonowe chipsy jabłkowe.

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 3 szt
cukier 2 łyżki
cynamon Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Cynamonowe chipsy jabłkowe.

Jabłka pozbawione gniazd nasiennych kroimy w plasterki.
Plasterki jabłek obtaczamy w mieszance cukru z cynamonem i suszymy.
Taka przegryzka jest smaczna, aromatyczna i zdrowa.
Bardzo lubię suszyć owoce bo cały dom wypełnia się ich wspaniałym zapachem.

Ułożyć na papierze do pieczenia i suszyć w temperaturze od 50-80stopni z nawiewem, przy uchylonych drzwiczkach lub w suszarce do owoców. Niestety proces suszenia trwa kilka godzin. Można go trochę przyspieszyć. Najpierw pieczemy plastry w temperaturze 180 stopni przez 15minut i dalej już w niskiej temperaturze jak opisałem wyżej.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mama niejadka 29.09.2014 08:34
fajna zdrowa przekąska :)
Rysia 25.09.2014 16:13
Smaczne jabłuszka.
mirosława4 25.09.2014 11:00
smaczna przekąska
molanka 25.09.2014 09:44
ostatnio myślałam, żeby coś takiego przyrządzić
Maria 70 25.09.2014 09:37
Smaczna przegryzka.
mysliwy
mysliwy 25.09.2014 09:34
Bardzo smaczna i zdrowa alternatywa dla zwykłych chipsów
Motorek 25.09.2014 09:12
Smaczne i zdrowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak