Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cykoria faszerowana fetą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cykorie 6-8
ser feta 270 g
jogurt gęsty 0,5 szklanki
oliwki zielone Smak 2 łyżki
oliwa
bazylia
ser żółty 2 łyżki
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Cykoria faszerowana fetą

Cykorie oczyść z zwiędłych liści,odkrój ściemniała nasadę.Blanszuj 2 min,odsącz.Fetę zmiksuj z jogurtem,dodaj pokrojone oliwki i bazylię.Dopraw.Farsz nakładaj na liście cykorii.Formę żaroodporną wysmaruj masłem.Ułóż cykorie posyp serem skrop oliwą.Piecz 15 min w 190 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak