Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukiniowe roladki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 1 szt
ser kozi 1 szt
szalotka 1 szt
pomidor 1 szt
oliwa 6 łyżek
ocet winny 2 łyżki
sól
piperz
szczypiorek

Przepis i sposób przygotowania na: Cukiniowe roladki

Cukinie kroimy w plastry na mandolinie bądź dla bardziej zdolnych manualnie nożem, obieraczką. W garnku wstawiamy wodę, gdy będzie wrząca wrzucamy plastry cukinii na 1 góra 2 min, mają tylko delikatnie zmięknąć. Osuszamy cukinie ręcznikiem papierowym. Każdy z plastrów, obficie przyprawiamy solą i pieprzem. Układamy po kawałku sera i rolujemy w zgrabną roladkę. Do dressingu mieszamy z sobą zawsze w proporcji 3 :1, oliwę z octem. Na ok 12 szt roladek dobrze zrobić z 6 łyżek oliwy i 2 łyżek octu winnego. Do powstałego winegretu dodajemy, pokrojoną w drobną kostkę szalotkę, posiekany na drobno szczypiorek oraz pomidora pokrojonego w małą kostkę. Co ważne aby z pomidora wykroić wszystko co twarde i wypatroszyć go, z tego wodnistego miąższu z pestkami. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Kiedy nasz dressing jest gotowy polewamy nim roladki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda24 31.12.2013 14:12
muszą być naprawdę smaczne
Monika58 31.12.2013 14:02
jaka elegancka przystawka
EwelinkA_93 31.12.2013 11:41
ciekawy przepis :-)
V_kuchareczka 31.12.2013 11:38
świetny pomysł
Rycerz
Rycerz 31.12.2013 11:24
Piękni esie prezentują.
Paolcia 31.12.2013 08:44
polecam przepis :)
iwi 31.12.2013 08:38
Roladki pierwsza klasa
Romanowka 31.12.2013 08:30
Super przystawka, pięknie się prezentuje!
noninka77 31.12.2013 08:30
pięknie wyglądają:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak