Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia z kalarepką

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 2 kg
cebula 4 szt
marchew 3 szt
kalarepka młoda 3 szt
natka pietruszki 3 pęczki
pieprz 1 łyżeczka
sól 1,5 łyżeczki
ocet 0,5 szkl
olej 0,5 szkl
czosnek 0,5 główki

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia z kalarepką

Kroki postępowania

1
Wszystkie produkty obieramy i myjemy, następnie osuszamy
Krok 1 - Cukinia z kalarepką foto
2
Obraną cukinię kroimy na grubsze kółeczka
Krok 2 - Cukinia z kalarepką foto
3
Marchewkę, kalarepkę ścieramy. Cebulę kroimy w piórko
Krok 3 - Cukinia z kalarepką foto
4
Następnie dodajemy pozostałe składniki.
Krok 4 - Cukinia z kalarepką foto
5
Dokładnie mieszamy i odstawiamy na dwie godziny.
Krok 5 - Cukinia z kalarepką foto
6
Dajemy do słoików delikatnie ugniatając. Do każdego słoika dolewamy powstałego soku. Przygotowaną sałatkę pasteryzujemy 15 minut.
Krok 6 - Cukinia z kalarepką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

UrszulaS 27.02.2016 22:30
uwielbiam takie smaki :)
dorrota 05.02.2016 08:00
świetne połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak