Cukinia w tempurze

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    1 szt
  • jajko

    1 szt
  • woda zimna

    1/2 szklanki
  • mąka pszenna

    1/2 szklanki
  • sól do smaku

  • pieprz

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Cukinia w tempurze foto
Cukinię dokładnie umyć, pokroić na plasterki. Oprószyć solą i mąką.
Krok 2 - Cukinia w tempurze foto
Zrobić ciasto: żółtko rozbić widelcem z zimną wodą, następnie stopniowo dodawać mąkę. Dodać szczyptę soli i pieprzu.
Krok 3 - Cukinia w tempurze foto
W rondlu rozgrzać olej. Zanurzać plasterki cukinii w cieście, wrzucać na głęboki olej i smażyć z obu stron, aż cukinia się zarumieni.
Podawać od razu po przyrządzeniu.
Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 12.09.2015 22:33
lubię takie jedzonko
Katarzyna/kate1980 28.08.2015 22:56
super przepis
Joannasz3190 28.08.2015 13:19
Musi być pyszna :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat