Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia w tempurze

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 1 szt
jajko 1 szt
woda zimna 1/2 szklanki
mąka pszenna 1/2 szklanki
sól do smaku
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia w tempurze

Kroki postępowania

1
Cukinię dokładnie umyć, pokroić na plasterki. Oprószyć solą i mąką.
Krok 1 - Cukinia w tempurze foto
2
Zrobić ciasto: żółtko rozbić widelcem z zimną wodą, następnie stopniowo dodawać mąkę. Dodać szczyptę soli i pieprzu.
Krok 2 - Cukinia w tempurze foto
3
W rondlu rozgrzać olej. Zanurzać plasterki cukinii w cieście, wrzucać na głęboki olej i smażyć z obu stron, aż cukinia się zarumieni.
Podawać od razu po przyrządzeniu.
Smacznego :)
Krok 3 - Cukinia w tempurze foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 12.09.2015 22:33
lubię takie jedzonko
Katarzyna/kate1980 28.08.2015 22:56
super przepis
Joannasz3190 28.08.2015 13:19
Musi być pyszna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak