Cukinia w sosie koperkowym

Cukinia w sosie koperkowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    1 kg
  • sos

  • masło

    1 łyżka
  • mąka

    2 łyżki
  • śmietana

    1 szkl
  • koper

    1 pęczek
  • sól do smaku

  • cukier

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Młodą cukinię pokroić w plasterki. Wrzucić na wrzącą, osoloną wodę i obgotować przez ok 3 min. Odcedzić.
Przygotować sos: rozpuścić w rondlu masło, dodać mąkę, wymieszać aby nie było grudek. Wlać śmietanę i zagotować. Dodać drobno posiekany koperek, doprawić do smaku solą, cukrem, pieprzem. Do gotowego sosu wrzucić cukinię i dusić razem jeszcze kilka minut mieszając, aby potrawa się nie przypaliła.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krystyna32 08.02.2014 07:40
lubię cukinię
Natalia37 15.08.2011 13:59
uwielbiam cukinie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat