Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia smażona

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 szt
jajko 1 szt
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat szczypta
pieprz szczypta
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
olej do smażenia
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia smażona

Cukinię jeśli ma grubą skórkę obieramy i kroimy w plastry o grubości 0,5 cm. Układamy na tacy i solimy, czekamy aż puści soki. Następnie odsączamy ręcznikiem papierowym. Rozbijamy jajko w miseczce i dodajemy do niego wszystkie przyprawy. W drugą miskę wsypujemy bułkę tartą. Cukinię maczamy w jajku i bułcę, wrzucamy na rozgrzaną patelnię. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 03.12.2014 13:02
pyszne jedzonko :)
Mama niejadka 03.12.2014 09:31
Super kotleciki
Barbara777 02.12.2014 22:47
wspaniała, mniam!
Lucan 02.12.2014 20:39
jeszcze takiej nie jadłem
wioleczka83 02.12.2014 20:33
moja ulubiona cukinia
Adamorek 02.12.2014 19:47
robię tak patisona
Noruas 02.12.2014 19:30
uwielbiam taką!
irenka 02.12.2014 19:17
pyszna,też taką robię
halina17 02.12.2014 18:39
Bardzo lubię smażoną cukinię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak