Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia słodko-kwaśna do słoików

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

cukinia 6 szt./młoda
cebula biała 2 szt.
czosnek 8 ząbków
Liść laurowy suszony Prymat 8 szt
Gorczyca biała cała Prymat ziarnista
pieprz ziarnisty
ziele angielskie

Składniki na zalewę

woda 6 szklanek
cukier 11/2 szklanki
ocet 11/2 szklanki
sól 3 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia słodko-kwaśna do słoików

Wykonanie:
Cukinię dokładnie umyć i pokroić w grubą kostkę, a cebule w plastry. Następnie przełożyć do wyparzonych słoików, dodać pokrojony czosnek i przyprawy. Z podanych składników zagotować zalewę, zalać cukinie w słoikach, szczelnie zakręcić i pasteryzować przez 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 21.05.2016 10:20
smaczna cukinia
Łukasz15 20.05.2016 23:26
Świetny przepis
krokus 20.05.2016 21:12
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak