Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
pomidory
3 sztuki -
por (biała część)
kilka plasrtów -
czosnek
1-2 ząbki -
oliwa
3 łyżki -
ser
kilka plastrów -
pomidorki koktajlowe
kilka -
zioła
do smaku -
pieprz
do smaku -
kabaczek
1/2 dużej -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
do smaku
Przepis i sposób przygotowania cukinia grillowana z pomidorami i serem
Pomidory (najlepsze są mięsiste, dojrzałe Limy) sparzyłam i obrałam ze skórki, poszatkowałam na drobniutko. Wymieszałam ze świeżymi rozdrobnionymi ziołami, porem, solą i pieprzem.
Cukinię pokrojoną w plastry o grubości około 1,5-2 cm posmarowałam oliwą posoliłam i grillowałam z jednej strony do zrumienienia. Po odwróceniu nałożyłam łyżką poszatkowane z dodatkami pomidory i trochę żółtego sera (może być każdy inny ser który topi się pod wpływem temperatury). Grillowałam aż ser się stopił a spodnia strona się podrumieniła.
Podawałam z pomidorkami koktajlowymi (niektóre też były grillowane).
Komentarze (20)
Załaduj więcej komentarzy (10)