Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia faszerowana mięsem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 200 dag
ketchup łagodny 3 łyżki
pesto 1 łyżka
jajko 1 szt
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 1 łyżka
cukinia 3 szt
przecier pomidorowy 100 ml
ser camembert 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia faszerowana mięsem

Mięso wołowo-wieprzowe mielimy w maszynce. Przekładamy do miseczki, dodajemy jajko surowe, ketchup, przecier pomidorowy, pesto z pomidorami.
Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawą do mięsa.
Wszystko wyrabiamy ręką.

Cukinię przekrajamy na długość na dwie części. Wydrążamy środek i nakładamy farsz mięsny. Kładziemy na wierzch plasterki sera camembert.
Zapiekamy w piekarniku 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czarnula666 05.05.2015 18:11
Pychota :) Zapraszam do mnie na cukienie bez mięsną ;)
Hrabina w kuchni 04.05.2015 21:42
Smaczne danie
marenka 04.05.2015 18:35
Uwielbiam taką cukninię
marzut 04.05.2015 16:32
super przepis
Anna69 04.05.2015 16:16
mmm pyszności.
gosia561 04.05.2015 15:22
to połączenie jest najlepsze
Aleksandra/Olcia 04.05.2015 15:06
bardzo ją lubimy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak