Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia faszerowana kaszą gryczaną

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 sztuka
kasza gryczana 1 torebka
pomidory 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
rozmaryn do smaku
ziarenka smaku
masło 2 łyżki
ser żółty 7 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia faszerowana kaszą gryczaną

Kroki postępowania

1
Cukinie przekroić po długości i przy pomocy łyżki wydrążyć miąższ ze środka.
Krok 1 - Cukinia faszerowana kaszą gryczaną foto
2
Cukinię oprószyć solą pieprzem oraz papryką słodką.
Krok 2 - Cukinia faszerowana kaszą gryczaną foto
3
Pomidory i miąższ z cukinii pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle. Dodać ugotowana kaszę gryczaną ( jedna saszetkę gotujemy zgodnie z informacją na opakowaniu) oraz stary żółty ser. Całość doprawiać do smaku solą ziarenkami smaku i rozmarynem.
Krok 3 - Cukinia faszerowana kaszą gryczaną foto
4
Farszem wypełnić cukinię i posypać rozmarynem.
Krok 4 - Cukinia faszerowana kaszą gryczaną foto
5
Piec około 25-30 minut w piekarniku nagrzanym na 170 stopni. Podawać na ciepło.
Krok 5 - Cukinia faszerowana kaszą gryczaną foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 11.09.2013 13:59
Zdrowe i pyszne!
msmors 11.09.2013 13:31
ciekawy farsz do tej cukini
IwonaDD 11.09.2013 11:38
wyglądają b.smacznie, skusiłabym się :)
ana1 11.09.2013 11:01
uwielbiam faszerowane cukinie
idealme 11.09.2013 10:56
z kaszą gryczaną nie próbowałam :)
mufinka79 11.09.2013 10:54
Tez faszeruję kaszą i mięsem, pycha. Ostatnio faszerowałam kabaczka w ten sposób :)
iwi 11.09.2013 10:43
Mega pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak