Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
pomidory duże
4 -
cebula biała
1 szt -
woda
125 ml -
sól do smaku
-
Kucharek przyprawa do potraw
1/2 łyżeczki -
natka pietruszki
5 łyżek -
olej
2 łyżki -
cukinia
1 kg
Sposób przygotowania
Cukinię myjemy i kroimy na 1 cm półplasterki .
Pomidory z naciętą skórką na krzyż zalewamy wrzatkiem i sparzamy. Wyciągamy na deskę i delikatnie ściągamy skórkę.
Usuwamy nasiona, a resztę pomidora kroimy w kostkę.
Do podsmażonej cebuli dodajemy cukinie i pomidora. Podlewamy 125 ml wody.
Natkę pietruszki siekamy i dodajemy do warzyw.
Dusimy około 30 minut.
Mieszamy co jakiś czas.
Pod koniec doprawiamy solą, pieprzem i kucharkiem.
Podajemy z ugotowanym ryżem pełnoziarnistym ewentualnie z innym lub z makaronem.
Komentarze (13)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (3)