Przepis i sposób przygotowania na: ,,Cukiereczek,, drobiowy z sosem chrzanowym
Kroki postępowania
Rozpuścić w garnuszku masło. Zasypać mąką . Dodać chrzan. Wymieszać. Rozprowadzić wodą. Dodać śmietanę. Doprawić do smaku.
* Pierwsza rada - marchewkę która dajemy na masę drobiową trzeba pokroić bardzo drobno i najlepiej położyć na folii porcje mięsa- marchew i przykryć mięsem bo inaczej marchew układa sie na brzegach i przy krojeniu powoduje kruszenie plastrów na brzegach.
** Druga rada to jeśli jest to możliwe to przygotować danie wcześniej - wyjąć ,, cukiereczki" i położyć by zastygły. Potem zawinięte podgrzać na parze ( starczy kilka minut) i dopiero kroić - plastry będą bardziej kształtne.
* Ze względu na obecność kaszki manny w pulpecie nie ma potrzeby podawać dodatkowo ziemniaków czy ryżu .Można zrobić jeszcze jakąś surówkę.