Przepis i sposób przygotowania na: Cinnamon Rolls (Keto, Paleo, LowCarb)
Olej kokosowy rozpuścić i ostudzić. Jajka zmiksować razem z 2 łyżkami ksylitolu/erytrytolu, ekstraktem z wanilii i solą. Dodać tłuszcz. Wmieszać mąkę kokosową, łupiny babki jajowatej, siemię lniane oraz sodę oczyszczoną. Stopniowo dodawać po łyżce zimnej wody tak, aby masa miała szansę ją wchłonąć. Odstawić do zgęstnienia. Masło klarowane razem z ksylitolem/erytrytolem oraz cynamonem rozpuścić na niewielkim ogniu. Masa powinna mieć konsystencję pasty. Jeśli jest zbyt gęsta, dodać jeszcze odrobinę masła. Ciasto rozwałkować na cienki prostokąt. Posmarować pastą cynamonową i zwinąć w roladę. Kroić w poprzek w plastry. Układać je na płasko na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec do zrumienienia (ok 15-20 minut) w piekarniku nagrzanym do 180°C z włączoną funkcją termoobiegu. Wystudzić i polać je polewą przygotowaną z rozpuszczonego musu kokosowego oraz jogurtu kokosowego.