Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIENKIE CIASTO NA PIZZĘ

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 400 g
drożdże 40 g
oliwa 6-7 łyżek
woda
cukier 1/2 łyżeczki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
bazylia do smaku
oregano do smaku
tymianek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: CIENKIE CIASTO NA PIZZĘ

Drożdże rozdrobnic i rozmieszac z trzema łyżkami wody, połową łyżeczki cukru i szczyptą soli. Dodac trzy łyżki mąki, dokładnie wymieszac i wyrobic z ciasta wałek. Odstawic na pół godz. w ciepłe miejsce. Mąkę wsypac do dużej miski, wymieszac z proszkiem do pieczenia, szczyptą soli, pieprzu i ziołami. Dodac wałek przygotowanego wcześniej ciasta. Zagnieśc dokładnie na jednorodną masę i odstawic na godz. w ciepłe miejsce. Po wyrośnięciu rozwałkowac i ponakłuwac widelcem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krakowianka 02.10.2012 13:14
uwielbiam domowej roboty pizze - robię z mniejszej ilości ale dokładnie te same składniki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak