Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielecina z orzechami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 400 g
cebula
sos sojowy 2 łyżki
orzechy włoskie 100 g
oliwa
masło
pikantny sos czosnkowy
miód
sherry 1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: Cielecina z orzechami

Mięso pokrój w cienkie paski i zamarynuj w sosie sojowym i łyżce oliwy. Odstaw na pół h. Cebulę pokrój ,dodaj sherry i sos czosnkowy z łyżeczką miodu wymieszaj.Włóż do mięsa i duś 20 min.Na maśle zrumień orzechy dosyp do mięsa i chwilę smaż.Podawaj z kaszą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak