Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina w sosie pomarańczowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 800 g
masło
pomarańcze 2
marchewka
szalotka 8
pomidory 2
koniak 1 kieliszek
wino białe wytrawne 1 kieliszek
bulion 1 szklanka
sok pomarańczowy 1 szklanka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
ziele angielskie
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina w sosie pomarańczowym

Marchew pokrój w półplasterki.Rozpusc masło i smaż mięso,podlej koniakiem,i smaż chwile.Potem dodaj pokrojone szlotki i marchew,pomidory.Podlej winem i bulionem.Dopraw.Duś ok 2 h.W malym rondlu zagotuj 2 łyżki wody i posiekaną skórkę z pomarańczy i kawałki pomarańczy.Duś kilka minut i wymieszaj z sosem powstałym podczas pieczenia mięsa.Mięso pokrój na plastry i polej sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak