Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z kaszy jaglanej bez pieczenia
2. Kaszę jaglaną płukamy pod wodą, przelewamy wrzątkiem i jeszcze raz płukamy pod bieżącą wodą aby pozbyć się goryczki.
3. Gotujemy kaszę w trzech szklankach mleka i jednej szklance wody wraz z ksylitolem/cukrem oraz wanilią do wchłonięcia całego płynu. Po ugotowaniu odstawiamy do ostygnięcia.
4. Gdy kasza będzie chłodna blendujemy ją na gładką masę z dodatkiem jogurtu i wiórków kokosowych. Masa będzie gęsta, ale to dobrze...tak ma być :)
5. Gdy cytrynowa galaretka będzie prawie stężona wlewamy ją do kaszy i miksujemy dokładnie a następnie przelewamy do foremki i wstawiamy do lodówki do zastygnięcia.
6. W momencie kiedy galaretka malinowa będzie się robić bardzo gęsta wlewamy ją na masę i w dalszym ciągu chłodzimy w lodówce.
7. Po przynajmniej kilku godzinach, a najlepiej na drugi dzień ciasto jest gotowe.