Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto pianka

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 3 szklanki
galaretka agrestowa 1 sztuka
galaretka brzoskwiniowa 1 sztuka
galaretka wiśniowa 1 sztuka
galaretka truskawkowa 1 sztuka
mleko skondensowane niesłodzon 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto pianka

Kroki postępowania

1
mleko dzielimy na 3 części.
każdą część miksujemy w wcześniej zrobioną galaretką która juz nam wystygła i lekko stężała ( pamiętamy 3 galaretki każdą rozpuszczamy w 1 szklance wody!)
ostatnią galaretkę zróbmy zgodnie z opisem będzie ona na wierzchu.
Krok 1 - ciasto pianka foto
2
powstałą piankę wylewamy na dno tortownicy i do lodówki. i zabieramy się za następna warstwę,
masa z lodówki powinna być już ścięta i spokojnie wylewamy kolejną.
Krok 2 - ciasto pianka foto
3
na wierzch wylewamy galaretkę rozpuszczoną w większej ilości wody i wystawiamy całość do lodówki na 2 godzinki. podajemy zimne . smacznego
Krok 3 - ciasto pianka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babajaga1969 27.11.2012 13:25
pyszny deserek - robię podobnie :))
kaja1991 27.11.2012 12:59
oo może właśnie między kolorowe pianki masę serową?
kaja1991 27.11.2012 12:59
moja mama właśnie mnie go nauczyła
xxxbulix 27.11.2012 12:56
pycha
nogawkuchni 27.11.2012 12:55
Super przepis na lekki deserek, przyjemny dla oka przez taką różność kolorów, a zapewne jeszcze przyjemniejszy w smaku, ciekawa alternatywa chociażby dla sernika na zimno.
Poison1988 27.11.2012 12:33
uwielbiam piankowe ciacha :) moja mama nazywa je ciasto ptasie mleczko :D i robi podobne :)
Patrycja25 27.11.2012 12:31
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak