Ciasto do pizzy II

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    40 dag
  • drożdże

    1/2 torebki
  • oliwa

    5 łyzek
  • woda

    200 ml
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

drozdze rozpuszczamy w wodzie, nastepnie dodajemy do mąki ,oliwy i soli, zagniatamy ciasto i odkladamy na 20 minut by urosło.ciasto gotowe do rozciągnięcia na blasze.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
TEtalicha 02.10.2012 22:57
dokladnie, zgadzam sie z Dorotą
Dorota37 18.09.2012 14:16
dobre ciasto to podstawa
Sroczka 07.05.2012 21:40
Z takim ciastem każda pizza będzie pyszna.
Ewelina38 09.03.2012 14:24
dobre ciasto to podstawa
kate.500 28.02.2012 07:39
domowe najlepsze
LuKaSz4761 18.12.2011 05:30
fajny przepis!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat