Ciasto Brownie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    200 g
  • czekolada gorzka

    2 tabliczki
  • jajka

    6 sztuk
  • cukier

    200 g
  • mąka

    100 g
  • orzechy włoskie

    50 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W garnku, na małym ogniu rozpuścić masło z pokruszoną czekoladą, dokładnie wymieszać. Uważać, aby calości nie przypalić. Po rozpuszczeniu, odstawić do ostygnięcia. Jajka ubić mikserem lub trzepaczką, stopniowo dodawać cukier i mąkę. Do powstałej masy dodać przesyudzoną czekoladę oraz pokruszone orzechy włoskie. Całość dokładnie wymieszać. Blache do pieczenia (najlepiej o wymiarach 21x26cm) wyłozyć pergaminem do pieczenia lub wysmarować masłem. Ciasto wlać na blachę i piec w piekarniku nagrzanym do temp. 200 stopni Celsjusza. Piec ok. 20-25 min. Po tym czasie ciasto wyjać i odstawić do ostygnięcia. Ciasto można podawać opruszone cukrem pudrem

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Renata22 10.01.2012 14:52
piekne
novita26 15.09.2011 08:23
mniam
jolita 15.09.2011 08:08
fajne
Babciagramolka 11.01.2011 17:30
Czekoladowe ciasteczka - jak dla mnie super
kielcok1 05.12.2010 14:51
dobre ciasto bo słodkie
Barbara55 27.11.2010 16:49
dobre ciasto
Sylwia88 23.11.2010 13:38
muszę wypróbować
iwona332 27.09.2010 00:19
super
pauluna 26.08.2010 20:03
ale pyszne
Agnieszka191 26.08.2010 20:02
czekolade to ja lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat