Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto bananowe z nutellą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

nutella 250 gram
sucharki 16 sztuk
serek homogenizowany 3 sztuki
cukier puder 3 łyżki
cukier waniliowy 1 opakowanie
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
banan 5 sztuk
galaretka porzeczkowa 2 opakowania
Do posypania:

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto bananowe z nutellą

Kroki postępowania

1
Sucharki wrzucamy do blendera i miksujemy je na masę w postaci bułki tartej.
Krok 1 - Ciasto bananowe z nutellą foto
2
Do suacharków dodajemy nutelle i całość mieszamy do jednolitej masy. Gotową masę wykładamy na blachę i wkładamy do lodówki.
Krok 2 - Ciasto bananowe z nutellą foto
3
Do miski wrzucamy 3 żółtka, cukier puder i cukier waniliowy. Całość mieszamy na jednolitą masę. W osobnej szklance w gorącej wodzie rozpuszczamy żelatynę.
Krok 3 - Ciasto bananowe z nutellą foto
4
Natomiast 3 pozostałe białka ubijamy i przekładamy do miski z utartymi żółtkami i żelatyną. Całość mieszamy wraz z dodanymi wcześniej serkami homogenizowanymi.
Krok 4 - Ciasto bananowe z nutellą foto
5
Gotową masę z serków wlewamy na warstwę z nutellą i odkładamy do lodówki.
Krok 5 - Ciasto bananowe z nutellą foto
6
W 500 ml gorącej wody rozpuszczamy 2 galaretki
Krok 6 - Ciasto bananowe z nutellą foto
7
Do zmiksowanych bananów lekko ostygniętą galaretkę przelewamy i całość zalewamy do formy i wkładamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia.
Krok 7 - Ciasto bananowe z nutellą foto
8
Gotowe ciasto można posypać np. wiórkami czekoladowymi.

Życzymy smacznego :)
Krok 8 - Ciasto bananowe z nutellą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak